رضا اسمخانی شاعر و فعال فرهنگی معتقد است: کمالگرایی دینی، وطندوستی، مبارزه با استکبار، اتحاد و همدلی از شاخصههای مهم هنر انقلاب اسلامی است.
به گزارش ستاد خبری هفته هنر انقلاب، رضا اسمخانی شاعر و فعال فرهنگی استان زنجان، پیرامون هنر انقلابی و هفته هنر انقلابی اسلامی گفت: موانعی که در مسیر رشد هنر انقلاب وجود دارد، عدم آشنایی بسیاری از هنرمندان با مفاهیم کلیدی انقلاب است.
اسمخانی کمالگرایی دینی، وطندوستی، مبارزه با استکبار، اتحاد و همدلی و برابری را از شاخصههای هنر انقلاب اسلامی عنوان کرد و آن را در راستای حفظ ارزشها و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی دانست که با حرکت در جهت مخالف ضد ارزشهای دینی و انقلابی تلاش میکند تا با زبان هنر از آرمانهای انقلاب اسلامی محافظت و صیانت کند.
صاحب مجموعه شعر «چهل برگ» اظهار داشت: به اعتقاد من هنر اگر به رسالت خود یعنی پرداختن به زیباییها و نشان دادن بدیها با درونمایه هنر بپردازد، یک تعریف بیشتر ندارد، اما چون درونمایه هنر انقلاب اسلامی باور و ارزش دینی است میتوان از این هنر به عنوان هنر مستقل نام برد.
وی افزود: البته این تعبیر از هنر انقلاب به این معنی نیست که این هنر خود را از دیگر هنرها جدا کرده، بلکه به این معنی است که نوعی هنر غربال شده است که مسیر مشخص دارد و پویایی و متعهد بودن از ویژگیهای اصلی آن به شمار میرود.
این هنرمند جوان، موانع و چالشهای موجود در مسیر رشد هنر انقلاب را عدم آشنایی بسیاری از هنرمندان با مفاهیم کلیدی انقلاب عنوان کرد و ادامه داد: وجود برخی از مشکلات در فرهنگ کشور سبب شده است که بسیاری از متولیان و مسئولان فرهنگی بهجای بسترسازی و ایجاد زمینههای آشنایی هنرمندان با هنر انقلاب اسلامی، روحیه مطالبهگری داشته باشند و همین امر به نوعی آفت بزرگ برای جامعه هنر علیالخصوص هنر انقلابی محسوب میشود.
وی فاصله گرفتن نسل جدید از شعائر اسلامی و ارزشی، بودجههای ناکافی در زمینه حمایت از هنر اتقلاب را از دیگر موانع و چالشهای موجود در مسیر رشد و تعالی هنر انقلابی نام برد و برای برونرفت از این موانع به فراهم نمودن بسترسازیهای لازم در زمینه حمایتهای مالی و معنوی کافی از هنر انقلاب اسلامی اشاره داشت و گفت: متولیان هنر بایستی به گونهای انتخاب شوند که اِشرافیت کامل به هنر داشته باشند تا بتوانند هنرمندان خوبی را کشف و جذب کنند.
اسمخانی به کشف و جذب استعدادهای جدید، همسو و متعهد با هنر انقلابی اشاره کرد و آن را سرمایه بزرگی برای پیشبرد این هنر دانست.
فعال فرهنگی و شاعر جوان زنجانی، به روز بودن موضوعات و پرداختن به موضوعات گذشته با ادبیات روز در خلق آثار فاخر هنری را یکی از ابزارهای مهم و تأثیرگذار در آگاهسازی اقشار مختلف جامعه در پیرامون هنر انقلاب اسلامی نام برد و خاطرنشان کرد: متولیان فرهنگی و هنرمندان اگر نتوانند هنر انقلاب اسلامی را به روز کنند قطعاً در جذب استعدادهای هنری از نسلهای دهه هشتاد و نود با مشکل روبهرو خواهند شد، چون افکار و رویدادهای فرهنگی اجتماعی این دو دهه با نسلهای قبلی بسیار متفاوت است و نگاهی که نسلهای دهه پنجاه و شصت به انقلاب دارد را، قطعاً نسل جدید ندارند.
وی، پرداختن به موضوعاتی چون جنگ نرم، خانواده و تربیت صحیح، نشاط و تعالی، برقراری ارتباطهای اجتماعی و سالم و آموزش استفاده درست از فضای مجازی را از موضوعاتی دانست که در هنر انقلاب اسلامی به آن کمتر پرداخت شده است و لازم دانست در این زمینه گامهای مؤثری از سوی مسئولان و متولیان فرهنگی برداشته شود.
رضا اسمخانی گفت: راز ماندگاری هر هنر ارتباط عمیق آن با مردم زمان خود است.
وی ادامه داد: هنرهایی مثل شعر، موسیقی و نقاشی خیابانی در زمان انقلاب آمیخته با جان مردم و جزء شعارهای اصلی تظاهرات خیابانی در زمان انقلاب بود که به همین سبب، میتوان مردم را صاحبان و متولیان اصلی هنر انقلاب اسلامی دانست که برگرفته از اتفاقات و رویدادهای جریان انقلاب اسلامی است.
وی در خصوص کشف، جذب و پرورش استعدادهای جوان به آشنایی تأثیرگذار نسلهای دهه پنجاه و شصت با هنر انقلابی اشاره کرد و خاطرنشان شد: این نسلها با دریافت پیامها و نشانههایی از آرمانها و ارزشهای مقدس انقلاب اسلامی توانستهاند ارتباط خوبی با هنر انقلابی برقرار نمایند، به طور مثال در زمینه شعر آنقدر شکوفا بودهایم که تقریباً اکثر شاعرهای این دو نسل در این زمینه آثار فاخر دارند و همین مقوله نشان میدهد که ابزارهای تشویقی برای این دو نسل مهیا بوده و بدنه فرهنگی کشور با برگزاری جشنوارههای متعدد فرهنگی هنری از جمله جشنواره بینالمللی فجر، جوانان این دو دهه را به سمت و سوی این هنر سوق داده است و توانسته به کشف این استعدادها بپردازد، ولی در رابطه با دو نسل جدید نتوانستهایم موفق عمل کنیم و این عدم موفقیت هم به متولیان و مسئولان فرهنگی برمیگردد که نیازمند پیگیری جدی است.
انتهای پیام/
نظر شما